top of page

Du er altid velkommen til, helt uforpligtende, at kontakte os og høre om vores planer. Dem har vi mange af ;) selvom det måske ikke står skrevet her på siden endnu. Ønsker du hvalp til et bestemt formål: Jagt, hundesport, udstilling, avl eller andet vil det værer en stor fordel både for dig og os, at du tager kontakt til os i god tid. Så vi har mulighed for at finde den bedst egnede hvalp, fra det bedst egnede kuld til dig. Og ikke mindst, stimulere hvalpene så de er så velforberedte på deres fremtidelige liv som muligt. (cockerer der skal bruges til jagt har stor gavn af tidlig prægning).

 

Vi har lavet ca 22 kuld hvalpe på de 20 år, der er gået siden vi fik vores første hund. Når vi har hvalpe er det en stor begivenhed, som hele familien tager del i. Vi bestræber os på at få 2-3 kuld hvalpe om året.

 

Vi lægger vægt på at præge vores hvalpe så de er forberedte på det liv der venter dem. Vi ved, at for at en hund, senere i livet, er i stand til at lære, er det et absolut "must" at den er i stand til at etablere kontakt til sin fører. Den første spæde kontakt er af vital betydning for hvalpene. HVAD HER FORSØMMES KAN ALDRIG SIDEN HENTES ! ! Det er for omfattende at skrive alt hvad vi laver med hvalpene og alle de tanker og teorier der ligger bag vores arbejde. Men det grundliggende princip er at hvalpene skal være så meget sammen med os som muligt. Det praktiserer vi ved at hvalpene går frit rundt i stuerne så snart de er i stand til det, dvs. fra 4-5 ugeres alderen. Vores børn opfører sig som de plejer, Ser Tv, spiller musik, "slås", har venner på besøg osv. det giver en masse "gratis" prægning. Af de mere målrettede ting vi laver kan nævnes: indkald, leg/apport med skind og vinger og rigtig vildt i form af duer, fasaner og kaniner. Ligesom hvalpene også bliver vænnet til skud. Også prægning på andre voksne hunde end hvalpenes mor, finder vi meget vigtig, således at hvalpene allerede som ganske små lærer "hundesprog" og herved får lettere ved at begå sig sammen med andre hunde sidenhen. Da vi selv har en hel "flok" hunde, og hyppigt besøg af hunde-mennesker og deres hunde, kommer dette ganske nemt til os.

 

Det betyder meget for os at hvalpene får det godt når de kommer ud i deres nye hjem. Derfor sælger vi kun vore hvalpe til folk, der vil træne med deres hunde, det mener vi er det bedste liv for en cocker. Ligesom vi ønsker at vore hvalpe skal leve deres liv som familiehunde ( foruden naturligvis, at være jagthunde, udstillingshunde, avlshunde osv.) dvs. at de skal bo i huset og ikke i en hundegård. Vi er nogen af de opdrættere, der gør rigtig meget ud af at bibeholde cockeren som den formidable lille jagthund den er. Men vi sælger også meget gerne vores hvalpe til helt almindelige familier som slet ikke er interesseret i jagt.

 

 

 Når man køber hvalp hos os følger nedenstående med:

- DKK-stamtavle

- DKK købsaftale

- Sundhedsattest fra dyrlæge

- Hvalpen er chipmærket

- Behandlet for orm og vaccineret

- Hvalpepakke med det foder hvalpene er vokset op med

- Et tæppe med lugten af "Mor"

- En indkøbsliste med hvad man har brug for af sakse, børster,liner, trimmebord og lign.

- En mappe indeholdende alle relevante oplysninger:

- Fodreplan

- Trimmevejl.

- Oplysning om dyrlægebesøg mv.

- Enkelte gode råd om opdragelse/udstilling/ jagttræning

- Ideer til lege for børn og hunde

- Billeder af hvalpen fra dens første uger og

- Billeder af hvalpen's Far, Mor og Bedsteforældre, kan hentes fra vores hjemmeside

- Spanielklubbens Hvalpepakke indeholdende

- 6 mdr medlemskab afspanielklubben

- Gavekort til en udstilling - gavekort til hvalpekursus

- En fin bog om det at ha' en spanielhvalp udgivet af Spanielklubben

 

Desuden har vi har oprettet en gruppe på Facebook som hedder "Sundew træning".  Den henvender sig til vores hvalpekøbere. I gruppen diskuterer vi træningsmetoder, hjælper hinanden med gode råd omkring alt i forhold til vores hunde. Vi er så heldige at gruppen tæller mange dygtige folk. En der har opnået store resultater på lydighedssiden, mange trænere, mange jægerer, en veterinærsygplejerske -  og sågar en indehaver af en hunde web. shop.

Hvalpe

Bettine Thorup: Tlf: 45 40 50 34 04 | e-mail:  sundew@live.dk  | Blommenslyst / Fyn / DK
 

bottom of page