top of page

Om os

Vi, købte vores første fælles cocker i 1993 Dan-L's Dancing On A Stormy Night. 3 år senere kom vores først kuld til verden og med det fulgte kennelnavnet "Sundew", som er registert i Dansk Kennel Klub. Vi bor på landet, i det smukke bakkede og skovrige Højfyn. Vi har duer, høns, og en hest, foruden hundene. Vi har et personligt forhold til  vores hunde, som bor i huset sammen med os, som helt  almindelige familiehunde.

 

Vi lægger stor vægt på at arbejde med vores hunde både for hundenes skyld, for vores egen fornøjeles skyld, og fordi de tjener et realt formål, nemli at opfylde jagtloven når vi er på jagt. Samtidig beviser vi at vore hunde virkelig kan arbejde, hvilket er vigtigt i avlsøjemed. Cockeren er en alsidig race som kan bruges til mange former for hundsport, men det er jagt og jagttræning der har vores interesse. Man skal dog ikke være i tvivl om at vi gerne sælger vores hvalpe til "ikke-jægerer". Bare hundene får et aktivt og fornøjeligt liv. 

 

Vi har pt. 4 tæver og en hanhund boende her. Resten af vores hunde bor i andre familie. Det er nødvendig for os, at have hunde boende "ude" af den grund, at vi har brug for forholdsvis mange hunder, for at kunne lave et grundigt avlsarbejde: og da vi samtidig ønsker, at alle vore hunde skal have den tid, opmærksomhed og træning som de fortjener, er det at have  "udeboende" hunde, en måde der fungere godt for os.

For at blive "værtsfamilie" for en af vores avlshunde, skal man have erfaring med jagthundetræning og være fleksibel i forhold til at transpoterer af hunden til  trimning, udstillinger, parringer osv.  Drejer det sig om en tæve skal man, ydremere være villig til at afgive hunden i de ca. 3 mdr hvor hun skal have hvalpe. ( ialt 3 gange)

 

 

 

Bettine Thorup

Det er mig der er forfatter på siden her.

Min store interesse ligger omkring avlsarbejdet. Jeg brænder for at skabe en sund og alsidig lille jagthund. Og det glæder mig at jeg er kommet i mål med projektet. Vi sælger i dag 2/3 af vores hvalpe til jægere, og stort set altid på anbefaling.

Jeg fører hyppigt vores hunde på prøver og praktisk jagt. Og har med vores egen opdræt bestået alle prøver i klubbens regi.

På udstilling kan man også møde mig, men nu mest på sidelinien, resten har jeg overladt til Ronja som gør det bedre end godt. 

Jeg har gennem mange år fungeret som træner og bestyrrelsesmedlem i Spanielklubben's lokale region. Desuden har jeg lagt et stort arbejde i Klubbens Brugshunde-udvalget, hvor jeg bla. har lavet klubbens messestand, været prøveleder og meget mere. Dette arbejde har jeg nu trukket mig fra, for at hellige mig uddannelsen som exteriørdommer (udstilling) som jeg er i gang med på alle spanielracerne. En meget spændende og udviklende uddannelse, jeg ser som en forlængelse at mit dybe arrangement for spanielracerne.

 

 

 

Ronja Thorup Melsen

Ronja er vild med hunde og alt hvad der har med hunde at gøre. Hun elsker at komme på udstilling, og har løbet "Barn Og Hund" siden hun var 4 år gammel. Sammen med Thyra er hun blevet Årets "Barn og Hund" gentagende gange. Men også på træningspladsen gør Ronja meget ud af det, Som kun 8-årig bestod hun Jægerforbundets Apporteringsprøve sammen med Mari. De to blev også nr 4 til DM i dressur 1 i 2012 og placerede sig som nr.2 i årskonkurrencen samme år, vel at bemærke i konkurrence kun med voksne. Og I 2014 vandt Ronja sammen med Thyra DM i Dressur I

Nu i en alder af 14 år løber Ronja juniorhandling, viser vores hunde og hjælper også andre opdrætter, og hundeejer fra mange forskellige racer, med at vise deres hunde. Har du brug for Ronjas hjæip så kontakt hende på messenger.

 

 

 

 

Kim Melsen

Tidligere var jeg gift med Kim. Kim har spillet en stor rolle i opbygningen af vores kennel. Han har set vores opdræt fra en jægers synspunkt, hvilket har været afgørende i mange af de valg vi har truffet gennem årene. Og sikret os den succes vi har, med at lave standart cocker der fungerer på jagt.

Kim er prøvedommer og dømmer alle prøver i Spanielklubben. Desuden er han uddannet træner i Spanielklubben og hundeinstruktør i Danmarks Jægerforbund. Kim har undervist på Spanielklubbens trænerkurser, både i Danmark og Tyskland. Selv om Kim ikke længere er en del af den daglige drift, står han står stadig til rådighed for mine hvalpekøberer hvis man har særlige udfordringer med jagttræning. 

Lasse & Johannes Thorup Melsen

Mine drenge Lasse og Johannes er de helt almindlige ikke -hundetossede i vores familie. De holder af hundene og hjælper gerne med hvalpene. Men har det ikke som deres interesse. Der er helt andre ting i deres liv. Dog er de begge meget naturinteresserede og Lasse har jagttegn og er glad for at gå på jagt, og bruge naturen i det hele taget. Johannes har sine bier som optager ham meget.

Ingen af vores drenge bor hjemme længere. 

 

Bettine Thorup: Tlf: 45 40 50 34 04 | e-mail:  sundew@live.dk  | Blommenslyst / Fyn / DK
 

bottom of page