top of page

Jagt med cocker spaniels

 FCI's standart for den engelske cocker spaniels lyder bla. således: " Helhedsindtryk: glad og robust, med gode jagtegenskaber, harmonisk og kompakt. Muntert væsen med altid logerende hale. Har typiske travle bevægelser, især når den følger en fært,  Går frygtløs gennem tæt krat. Blid og hengiven, dog fuld af overstrømmende livsglæde"

 

Det er sådanne hunde vi stræber efter at opdrætte og vi er stolte af at kunne sige at vi lykkes med det.

Desvære kan man i mange artikler og div. jagtbøger  læse at nutidens standard cocker ikke længere er i besiddelse af jagtegenskaber. 

Det er vi helt og aldeles uenige i, for vi oplever at vore hunde er særdeles effektive på jagt. Og vi mener at standard cockeren som jagthunderace er inde i en "opblomstring", fordi den passer godt til den jæger, som også har andre ting i sit liv end jagt. Standard cockeren er  familiehunde med stort F. Den er rolig og behagelig at være sammen med i hjemmet, den omgås nemt selv helt små børn, samtidig med at den kan fungere som en effektiv jagthund. 

Den er ikke motions og trænings krævende set i forhold til andre jagthunderacer. Og den er lige glad og tilfreds, om den kommer med på jagt 3 gange om året eller 2 gange om ugen. Standard cockerren forstår at økonomisere med sin energi og kan derfor nemt holde en hel jagtdag eller flere i træk.  Men cockeren er også en hund der glad selvom, den slet ikke kommer på jagt. Bare man finder på andre aktiviteter at lave med den, for det er en intelligent hund, der belønner sin ejer med rigelig hengivenhed for de arbejdsopgaver den får.

 

Cockeren er en stødende og apporterende jagthund. Den kan fint gå med i drevet, men den har sin force på jagter hvor man dyrker Rough shooting, alså hvor man går få jægerer, på mindre stykker og skyder forskelligt vildt over sin hund. Vi bruger udtryket  "at cockeren går under bøssen" hvilket dækker over at hunden ikke går længere væk fra sin fører end det, hunden støder kan skydes af føren selv.

Cockeren er glad for at apportere og kan nemt hente det, der bliver skudt over den. Som oftest passer det meget godt, med det man skal have med hjem til gryden.

 

Men lad det også stå klokkeklart: vores hunde er ikke "jagtmaskiner" ej heller er de avlet til markprøver, de er familiehunde med de grundliggende jagtegenskaber intakte. Som trænet rigtigt, kan blive fine jagthunde.

 

Er du i tvivl om hvorvidt, en stadard cocker, skal være din næste jagthund, er du velkommen til, efter aftale, at besøge os og se vore hunde arbejde. For os er det vigtigt at sælge vores hvalpe til mennesker, der er helt afklaret med, hvad denne race har at byde på. Vi hjælper derfor gerne med at afdække hvilket behov du har i forbindelse med anskaffelse af din nye jagthund. (også selv om det ikke falder ud til vores fordel)

 

Læs evt. nogle af vores hvalpekøberes første jagtoplevelser med deres cocker HER

 

Læs evt. hvorfor vi mener det er vigtigt at opdrætte vores hunde efter en standard og hvorfor vi udstiller vores hunde HER

 

Bettine Thorup: Tlf: 45 40 50 34 04 | e-mail:  sundew@live.dk  | Blommenslyst / Fyn / DK
 

bottom of page